AUROBIN kenőcs

Kapható kiszerelés(ek): egyféle, 20g kenőcs tubusban

Vényköteles: igen, csak orvosi rendelvénnyel vásárolható

Ára: szabadáras, általánosan 3300 és 3800 Ft között

Ettől az évtől kapható: 1982

Aurobin kenőcs

Alkalmazása

Az Aurobin kenőcsöt mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Az Aurobin kenőcs csak külsőleg alkalmazható. Tartós, sérült vagy kiterjedt bőrfelületen, vagy testhajlatokban való alkalmazása, életkortól függetlenül kerülendő. Zárt kötés alatti használat nem ajánlott. Gondoskodni kell a végbéltájék megtisztításáról. Ezt követően az érintett területet vékonyan be kell kenni. Ha az orvos másként nem rendeli, a kezelést naponta legfeljebb 2-4 alkalommal lehet megismételni. Fontos, hogy a kezelést székelés után mindig elvégezze. A tünetek jelentős mérséklődése esetén ritkább alkalmazás is elegendő. Gyermekek és 18 év alatti serdülő páciensek számára a betegtájékoztatóban található részletesebb útmutatás. Terhesség és szoptatás alatti alkalmazással kapcsolatban szintén a betegtájékoztatóban találhatók információk.

A kezelés időtartama

Hosszan tartó, folyamatos alkalmazását kerülni kell (csak 5-7 napig szabad használni)!

Mikor ellenjavallt a kezelés?

Ne alkalmazza az Aurobin kenőcsöt: ha allergiás a prednizolon-kaproátra, a lidokain-hidrokloridra, a dexpantenolra, vagy a gyógyszer egyéb összetevőjére; ha fokozottan érzékeny egyéb, amid-típusú helyi érzéstelenítőkre (bupivakain, etidokain, mepivakain és prilokain); 1 éves kor alatt; fekélyes bőrelváltozásokra, sebekre; pelenkakiütésekre; arcra (pl. pattanások kezelésére, arcvörösségre); a száj körüli bőrelváltozásokra; a bőr száraz, pikkelyes hámlására; TBC (tuberkulózis, tüdőgümőkór) vagy szifilisz (vérbaj, luesz) bőrön megjelenő tüneteinek kezelésére; a szem és a szem környékének (pl. szemhéj) kezelésére; vírus, gomba vagy baktérium okozta bőrgyulladás (pl. herpesz) kezelésére; egyéb indikáció alapján egyidejű szisztémás lidokain-kezelés esetén; a terhesség első harmadában. További fontos tudnivalókat a betegtájékoztató tartalmaz.

Betegtájékoztató

Az Aurobin kenőcs betegtájékoztatója itt tölthető le PDF formátumban.

Hatóanyag(ok): prednisolone, dexpanthenol, lidocaine

Segédanyag(ok): poliszorbát 60, triklozán, metil-parahidroxibenzoát, cetil-alkohol, 85%-os glicerin, propilénglikol, folyékony paraffin, dimetikon, makrogol-sztearát, semleges olaj, sztearinsav, tisztított víz.

Hasznos információk

TB támogatás: nem támogatott

EÜ támogatás: nem támogatott

Közgyógyellátás: nem támogatott

OGYÉI adatlap: AUROBIN kenőcs

Forgalmazó: Richter Gedeon Nyrt.

Gyógyszer nélküli segítség az Aranyér Webshopban

Enyhítse panaszait gyógyszer nékül, vásároljon speciális eszközöket az aranyér kezeléséhez, kattintson a képre a belépéshez!

Eszközök az aranyér kezeléséhez
Véleménye fontos nekünk

Hasznos volt Önnek ez az oldal?

IGEN
NEM

Visszajelzése fontos nekünk.
Ön szerint milyen módon fejleszthetnénk a tartalmat?

ELKÜLD

Köszönjük a visszajelzést!

Böngéssze facebook oldalunkat:

Kapcsolódó témák

Egy tubus kenőcs a kezeléshez

A kenőcsök és kúpok teljes listája »

Az aranyér kezelésére külsőlegesen alkalmazható gyógyszertári készítmények

Orvosi rendelésen a vizsgálat pontos menete

Így zajlik a proktológiai vizsgálat »

Tudja meg, mire számíthat, ha orvoshoz megy!

Aranyér tudásbázis

Aranyér Tudástár »

Naprakész információk és hasznos tanácsok