Végbélkúpok aranyérre

A gyógyszertárban kapható végbélkúpok

Az alábbiakban a gyógyszertárban kapható, leggyakrabban alkalmazott kúpokat listázzuk (betűrendben). A végbélkúpok elsősorban az aranyér tüneteinek kezelésére szolgálnak, a kiváltó okokat és magát a betegséget nem szüntetik meg. A kúpok előnye a szájon át szedhető szerekkel szemben, hogy nem terhelik feleslegesen a szervezetet, a hatóanyag épp olyan intenzitással szívódik fel, amennyi a helyi hatás kialakulásához szükséges.

A kúpok csak belső aranyér kezelésére alkalmazhatók

A felhelyezett kúp a végbélben 2-3 cm magasan kezdi el kifejteni hatását, így használata csak belső aranyér esetében indokolt. A végbélben felszívódó kúp hatása nem éri el a végbélnyíláson kívüli területet, így ha Önnek külső aranyere van, kenőcs alkalmazására lesz szükség. Ha nem biztos benne, milyen típusú aranyere van, keressen fel szakorvost! Ajánljuk figyelmébe ismertetőnket az aranyér fajtáiról illetve ha orvost keres, nézze meg proktológiai rendelés keresőnket.

Valóban végbélkúpra van szüksége?

Az aranyér tüneteinek enyhítésére alkalmazható gyógyszertári végbélkúpok és kenőcsök hatóanyagai általában azonosak, különbség csak a hordozóformulában van. Ez azt jelenti, hogy a megegyező márkanév alatt forgalomba hozott kenőcsök és a kúpok ugyanazzal a hatásmechanizmussal rendelkeznek. Ugyanabból a gyógyszerből tehát szabadon választható a kenőcs és a végbélkúp is, az elért hatásban nem lesz különbség. A legtöbb aranyérkenőcs rendelkezik ún. applikátorral, amely egy rövid cső, és segítségével a gyógyszert közvetlenül a végbélbe adagolhatjuk, közvetlenül oda, ahol a kúp is kifejtené a hatását. Jól bevált módszer az is, ha reggel és napközben a kenőcsöt, este pedig kúpot alkalmaz.

Így használja

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Gyógyszeres terápiát megkezdeni csak orvosi, szakorvosi vizsgálatot követően szabad! Az oldalon felsorolt gyógyszerek sorrendjét betűrendben határoztuk meg, a lista nem tartalmazza az összes, forgalomban lévő készítményt. A fentiekben leírt gyógyszerek és terápiák egyes páciensre hatástalanok vagy károsak is lehetnek. A weboldal üzemeltetője a fentieket tájékoztató jellegűnek szánja, és kizárja felelősségét az alkalmazásuk következményeiért. Azt javasoljuk, hogy a weboldalunkon történő informálódás mellett orvos vagy gyógyszerész tanácsai alapján kezeltessék aranyerüket, hiszen az egyedi mérlegelés nélküli gyógykezelés számos kockázatot rejt.

Gyógyanyagok vásárlása az Aranyér Webshopban »

Gyógyanyagok aranyérre
Járuljon hozzá véleményével a tartalom fejlesztéséhez!

Hasznos volt Önnek ez az oldal?

IGEN
NEM

Visszajelzése fontos nekünk.
Ön szerint milyen módon fejleszthetnénk a tartalmat?

ELKÜLD

Köszönjük a visszajelzést!

Böngéssze facebook oldalunkat:
A legjobb kenőcsökAranyér kenőcsök
Az összes patikai szert listázzuk
Így használjon végbélkúpotVégbélkúpok használata
Bemutatjuk, hogyan alkalmazza őket
GuggolvaÍgy székeljen »
Hatékony póz,
ami segíthet Önnek