A végbélkúpok használata

A kúpok bemutatása

A kúp olyan hordozóformula, amely segítségével gyógyszer vihető be a szervezetbe, a végbélen, vaginán, vagy húgycsövön keresztül. A kúp szobahőmérsékleten szilárd, teshőmérsékleten folyadék halmazállapotú, tehát a tesbe helyezve elolvad, felszabadul a benne elhelyezett hatóanyag és felszívódik a véráramba. Végbélkúp készülhet közvetlenül helyi hatás kiváltásának céljával (pl. aranyér esetén), vagy szervezet egészének kezelésére (pl. lázcsillapítók). A kúpok előnye, hogy kevésbé terhelik a májat, mint a szájon át szedhető szerek. Az aranyér kezelésére használt végbélkúpok pontosan annyi hatóanyagot tartalmaznak, amennyi a helyi hatás kialakulásához szükséges, így megkímélik a szervezet egészét a felesleges gyógyszerhatóanyagoktól.

Így használja

Készítse elő a kúpot

Vegye elő a kúpot, gondosan tájékozódjon az adagolásáról. Ellenőrizze, hogy a kúp megfelelő állagú-e, ha túlságosan felpuhult, tegye hidegvíz alá. Nyissa ki a csomagolást, de a kúpot csak akkor vegye majd ki, amikor felhelyezi. Ha csak fél kúpot alkalmaz, hosszában vágja el borotvapengével.

Végbélkúp használata 1. lépés

Ön is készüljön elő

Mindig tiszta kézzel dolgozzon, mielőtt bármihez kezd, alaposan mosson kezet szappannal. A végbélkúp üres végbélben szívódik fel a legjobban, így alkalmazása székelés vagy beöntés után a legjobb. Vegyen fel kényelmes pózt, például oldalfekvést, az egyik lábát húzza fel. Húzza szét farpofáit és a lehetőségekhez mérten lazítsa el záróizmait.

Végbélkúp használata 2. lépés

Helyezze fel a végbélkúpot

Helyezze fel a végbélkúpot, ujjával tolja be 2-3 centiméter mélyre (a záróizomzaton belülre). A kúp fejét síkosíthatja vízbázisú síkosítóval, hogy könnyebben becsússzon és ne okozzon kellemetlen érzést.

Végbélkúp használata 3. lépés

Pihenjen meg

Maradjon oldalfekvésben, lábait nyújtsa ki, végbélnyílását tartsa összeszorítva. Pihenjen mozdulatlanul 5-15 percig, hogy elkerülje a megolvadt anyagok visszaszivárgását. A teljes felszívódáshoz kb. 60 perc kell, ezalatt lehetőség szerint ne székeljen és ne végezzen intenzív mozgást.

Végbélkúp használata 4. lépés

Tipp: ülőpárnák az Aranyér Webshopban »

Aranyér párnák
Járuljon hozzá véleményével a tartalom fejlesztéséhez!

Hasznos volt Önnek ez az oldal?

IGEN
NEM

Visszajelzése fontos nekünk.
Ön szerint milyen módon fejleszthetnénk a tartalmat?

ELKÜLD

Köszönjük a visszajelzést!

Böngéssze facebook oldalunkat:

Kapcsolódó témák

Az orvos megmentheti életünket.

Így zajlik a proktológiai vizsgálat

Az orvosi vizsgálat bemutatása.

A beöntés bemutatása

Beöntés: így végezze

A beöntés kíméletes megoldás a székrekedésre, elvégzése egyszerű.

Gyógyszerek aranyérre

Patikai gyógyszerek listája »

Összegyűjtöttük az aranyér kezelésére használt gyógyszereket