Orvost kereső aranyeres páciens

Milyen orvos kezeli az aranyeret?

Az aranyerességet proktológus szakorvos kezeli. A proktológia az általános sebészet azon szakterülete, amely a végbél betegségeinek vizsgálatára és kezelésére szakosodott.

Proktológus orvos

Ha aranyeres panaszaink vannak, proktológiai szakrendelést kell keresnünk. A végbél vizsgálatára szakosodott sebész szakorvos (proktológus) lesz az, aki diagnosztizálni fogja állapotunkat, ő tudja azonosítani az aranyér fajtáját és stádiumát. A proktológus egyik legfontosabb feladata, hogy kizárja komolyabb betegségek (például végbélrák) fennállását. Több olyan betegség is van, amely az aranyérhez hasonló tüneteket okoz, ezekről a hivatkozásra kattintva tudhat meg többet.

Itt kereshet proktológust - kattintson a városra!

Térkép, ahol proktológus orvost kereshet

Ajka Baja Békéscsaba Budaörs Cegléd Debrecen Dunakeszi Dunaújváros Eger Érd Esztergom Gödöllő Gyöngyös Győr Gyula Hajdúböszörmény Hódmezővásárhely Jászberény Kaposvár Kazincbarcika Kecskemét Keszthely Kiskunfélegyháza Kiskunhalas Komló Miskolc Makó Mosonmagyaróvár Nagykanizsa Nyíregyháza Orosháza Ózd Pápa Pécs Salgótarján Siófok Sopron Szeged Székesfehérvár Szekszárd Szentendre Szentes Szigetszentmiklós Szolnok Szombathely Tata Tatabánya Vác Veszprém Zalaegerszeg

Milyen vizsgálatra számíthatunk az orvosnál?

Az aranyér kivizsgálása a végbél szemrevételezésével és mutatóujjal történő kitapintásával kezdődik. A végbél alsó 4-5 cm-es szakaszába be kell tekintenie az orvosnak, hogy megnézze az aranyeres csomók állapotát. A betekintéshez egy tölcsérhez hasonló eszközt használ az orvos, amely fájdalmat egyáltalán nem okoz, és előkészítés sem szükséges hozzá. A vizsgálat többféle pózban is történhet, ez általában az orvos választásától függ: térdelő-könyöklő, bal-oldalfekvő, esetenként háton-fekvő, felhúzott lábakkal. A vizsgálat általában végbéltükrözéssel folytatódik, amely során az orvos a végbélnek azokat a szakaszait nézi meg, amelyek már nem elérhetők betekintéssel. A végbélvizsgálat után az orvos tájékoztatja a pácienst az állapotáról, és terápiás módot ajánl. Az aranyér orvosi vizsgálata alapvetően fájdalommentes, kellemetlenséget csak a súlyosabb állapotú betegek éreznek, akiknél a végbél környékének érintése a hétköznapokban is fájdalommal jár.

Segítsen magán - Aranyér Webshop »

Eszközök az aranyér kezeléséhez
Járuljon hozzá véleményével a tartalom fejlesztéséhez!

Hasznos volt Önnek ez az oldal?

IGEN
NEM

Visszajelzése fontos nekünk.
Ön szerint milyen módon fejleszthetnénk a tartalmat?

ELKÜLD

Köszönjük a visszajelzést!

Böngéssze facebook oldalunkat:

Hasznos kapcsolódó cikkek

A legjobb aranyér kenőcsök

A legjobb aranyér kenőcsök

Segítünk a legjobb aranyér kenőcs megtalálásában.

A legjobb kúp, ha aranyere van

A legjobb aranyér kúp

Segítünk a megtalálásában.

Kamillavirágzat fürdőhöz

Kamillás ülőfürdő »

Az egyik legősibb gyógynövény, amely remek választás ülőfürdőhöz.